
Thaise gebakken kipfilet met rijstnoedels en Pad Thai saus
4 pers.
ca. 25 min
Thais
Ingrediënten
4 Beter Leven kipfilets (in lange repen gesneden)
1 pakje Koh Thai Pad
Thai saus à 205 ml
1 zak Thaise roerbakgroenten à 400 gr
1 limoen (rasp en sap)
4-6 el kokosmelk
1 zakje Suree rice noodles (1mm) à 400 gr
1 tl Koh Thai Fish sauce 50 ml
2 el verse koriander (fijn gesneden)
2 el PLUS roerbakolie
Bereidingswijze
Snijd de kipfilets in lange repen en bestrijk ze met een gedeelte van de Pad Thai saus. Laat even intrekken.
Verhit vervolgens een wokpan met de olie. Wok hierin de kiprepen krokant en net gaar. Neem ze uit de pan. Giet bij de braadjus nog wat roerbakolie en wok de groenten snel op hoog vuur beetgaar. Blus af met de limoenrasp en limoensap. Voeg nu de kokosmelk er aan toe en breng aan de kook.
Bereid ondertussen de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Schep de rijstnoedels en kiprepen in de wok en verwarm het geheel goed door. Breng op smaak met wat fish sauce. Bestrooi als laatste met de verse koriander.
Variatietip!
Serveer eventueel met wat cassave chips
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
660 kcal
Vetten
19 gram
Koolhydraten
80 gram
Eiwitten
46 gram