
Thaise gehaktballetjes
Borrel
4 pers.
ca. 25 min
Aziatisch
Ingrediënten
400 gram rundergehakt
1 ui (gesnipperd)
1 teentje knoflook (geperst)
1 verse gember (geschild, geraspt, ca. 2 cm)
1 eetlepel Thaise rode currypasta
1 handje koriander (fijngehakt)
1 ei (losgeklopt)
1 eetlepel paneermeel
3 eetlepels zonnebloemolie
2 lente-/bosuitjes (in schuine stukken)
0 chilisaus
Bereidingswijze
1. Kneed het gehakt met de ui, knoflook, gember, currypasta, koriander, ei, paneermeel, zout en peper. Rol met vochtige handen balletjes ter grootte van een walnoot van dit mengsel.
2. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoge stand en bak hierin de gehaktballetjes in circa 5 minuten rondom gaar en goudbruin. Bestrooi met de bosui en bak deze een halve minuut mee.
3. Serveer met prikkertjes en chilisaus om te dippen.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
360 kcal
Vetten
27 gram
Waarvan verzadigd vet
8 gram
Koolhydraten
7 gram
Vezels
2 gram
Eiwitten
22 gram
Zout
1 gram
Meer recepten in de categorie