
Paula's thaise groene curry met broccoli en aubergine
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
70 mg Thaise currypasta
150 ml kokosmelk
2 stuks aubergines
1 eetlepel sambal oelek
1 stuk broccoli
300 gram zilvervliesrijst
1 stuk rode ui
10 gram koriander
Bereidingswijze
1. Breng een pan met water aan de kook en bereid de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de koriander fijn.
2. Snijd de aubergine in blokjes en haal de broccoli roosjes van de stronk. Pel en snipper de rode ui.
3. Verhit een scheutje olie in de pan en fruit de rode ui 2 minuten. Bak vervolgens de aubergine 8 minuten mee.
4. Voeg de broccoli samen met de groene curry pasta, een scheutje water en de kokosmelk toe en laat 5 minuten meegaren.
5. Serveer de Thaise groene curry met de rijst, de koriander en de sambal.
Tip: Serveer met kroepoek.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1689 Kj
Calorieën
402 kcal
Vetten
10 gram
Waarvan verzadigd vet
7 gram
Koolhydraten
65 gram
Waarvan suikers
5 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
9 gram
Meer recepten in de categorie