Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Thaise groene curry met broccoli en aubergine

Thaise groene curry met broccoli en aubergine

Ingrediënten

  • 70 mg Thaise currypasta
  • 150 ml kokosmelk
  • 2 stuks aubergines
  • 1 eetlepel sambal oelek
  • 1 stuk broccoli
  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 1 stuk rode ui
  • 10 gram koriander
Thaise groene curry met broccoli en aubergine product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Breng een pan met water aan de kook en bereid de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de koriander fijn.
  2. Snijd de aubergine in blokjes en haal de broccoli roosjes van de stronk. Pel en snipper de rode ui.
  3. Verhit een scheutje olie in de pan en fruit de rode ui 2 minuten. Bak vervolgens de aubergine 8 minuten mee.
  4. Voeg de broccoli samen met de groene curry pasta, een scheutje water en de kokosmelk toe en laat 5 minuten meegaren.
  5. Serveer de Thaise groene curry met de rijst, de koriander en de sambal.
  6. Tip: Serveer met kroepoek.

    Voedingswaarde

  • Kcal 402
  • Eiwit 9 g
  • Koolhydraten 65 g
  • waarvan suikers 5
  • Vet 10 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 7
  • Vezels 8