
Thaise groene curry met zalm
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
46.26 voor 4 pers.
Ingrediënten
300 gram Basmati
5 centimeter Gember
4 eetlepel Groene currypasta
2 stuks Limoen
400 ml Kokosmelk
500 gram Sperziebonen
550 gram Zalmfilet
1 bosje Koriander
1 bosje Basilicum
1 stuk Rode peper
2 stuks Bosui
300 gram Tuinerwtjes
Bereidingswijze
1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Was de gember en snijd in plakken. Verwarm een grote pan met een scheut zonnebloemolie. Fruit hierin de gember tot het begint te geuren en voeg de currypasta toe. Bak een paar minuten mee. Halveer een limoen en voeg samen met de kokosmelk toe aan de pasta. Breng aan de kook.
2. Maak ondertussen de sperziebonen schoon en snijd de zalmfilet in blokjes van 3 x 3 centimeter. Hak de koriander en basilicum grof, snijd de rode peper en bosui in dunne ringetjes. Snijd de resterende limoen in partjes.
3. Voeg de sperziebonen toe aan de curry en laat 5 minuten garen. Draai het vuur laag, voeg de zalm en doperwten toe en laat nog 3-5 minuten garen. Haal de stukken gember uit de curry en serveer met de rijst en garneer met de verse kruiden, rode peper, bosui en limoenpartjes.
Meer recepten in de categorie