
Thaise groentesoep uit de wok
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Thais
Ingrediënten
3 eetlepels zonnebloemolie
2 uien (gesnipperd)
0.5 theelepels gemberpoeder (djahé)
1 liter kippenbouillon
250 gram peultjes (schoongemaakt)
250 gram champignons (in plakjes, schoongeveegd)
250 gram kipfilets (in kleine blokjes)
100 gram paksoi (in smalle reepjes)
2 eetlepels sojasaus
2 theelepels sambal oelek
100 gram bospenen (geschrapt, in dunne reepjes)
Bereidingswijze
1. Verhit de olie in de wok en fruit de gesnipperde ui in ca. 10 minuten zacht en glazig.
2. Roer na 5 minuten het gemberpoeder door de uisnippers. Giet de bouillon in de wok en breng aan de kook.
3. Doe de peultjes in de bouillon en kook deze ca. 3 minuten.
4. Voeg de plakjes champignon, de kipblokjes en de paksoi toe en breng opnieuw aan de kook.
5. Roer na ca. 3 minuten de sojasaus en sambal door de soep.
6. Roer vlak voor het opdienen de wortellucifertjes erdoor. Schep de soep in grote kommen.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
210 kcal
Vetten
10 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
9 gram
Eiwitten
19 gram
Meer recepten in de categorie