
Thaise kokossoep
Lunch
4 pers.
ca. 15 min
Aziatisch
Ingrediënten
1 blik kokosmelk
1 liter groentebouillon
1 eetlepel verse gember (geraspt)
3 teentjes knoflook (geperst)
1 stengel citroengras (dun gesneden)
2 limoenen (sap)
1 rode peper (fijngehakt)
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel groene currypasta
200 gram peultjes
175 gram champignons (schoongeveegd, in dunne plakjes)
200 gram cherry-/kerstomaatjes (gehalveerd)
2 lente-/bosuitjes (in ringetjes)
1 bosje koriander (grof gehakt)
150 gram taugé
Bereidingswijze
1. Breng de kokosmelk en bouillon aan de kook. Voeg de gember, knoflook, citroengras, limoensap, rode peper, sojasaus en currypasta toe. Kook al roerend tot de currypasta is opgelost.
2. Voeg de peultjes, champignons, tomaatjes, bosui, koriander en taugé toe. Warm een paar minuten mee en serveer direct.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
280 kcal
Vetten
21 gram
Waarvan verzadigd vet
15 gram
Koolhydraten
13 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
8 gram
Zout
3 gram
Meer recepten in de categorie