
Thaise mosselen
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
2 kg mosselen
1 bosje bospeen
250 gram pandanrijst
2 eetlepels rode currypasta
200 gram taugé
1 bosje koriander
2 teentjes knoflook
2 stuks limoenen
200 ml kokosmelk
1 stuk rode peper
1 bosje bosui
4 gram trostomaten
Bereidingswijze
1. Was de mosselen grondig. Gooi de kapotte schelpen weg. Rasp de bospeen en snijd in schuine plakken. Snijd de tomaten in partjes, de bosui en de rode peper in ringen en de pel en pers de knoflook. Hak de koriander grof en snijd de limoen in partjes.
2. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en bak de rode peper, de knoflook en de currypasta aan. Voeg de tomaten en de wortel toe en roerbak 5 minuten.
4. Voeg de kokosmelk toe en roer goed door de currypasta. Voeg de mosselen toe en kook in 6 - 8 minuten gaar. Schep goed om zodat alle schelpen open gaan. Voeg tot slot de taugé toe en meng door de mosselen.
5. Garneer de mosselen met de bosui, de koriander en de partjes limoen en serveer met de rijst.
Let op: Mosselen die niet open zijn gegaan tijdens het bereiden kun je niet eten.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
3238 Kj
Calorieën
775 kcal
Vetten
27 gram
Waarvan verzadigd vet
14 gram
Koolhydraten
70 gram
Waarvan suikers
7 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
60 gram