Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Thaise mosselen

Thaise mosselen

Ingrediënten

  • 2 kg mosselen
  • 1 bosje bospeen
  • 250 gram pandanrijst
  • 2 eetlepels rode currypasta
  • 200 gram taugé
  • 1 bosje koriander
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 stuks limoenen
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 stuk rode peper
  • 1 bosje bosui
  • 4 gram trostomaten
Thaise mosselen product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Was de mosselen grondig. Gooi de kapotte schelpen weg. Rasp de bospeen en snijd in schuine plakken. Snijd de tomaten in partjes, de bosui en de rode peper in ringen en de pel en pers de knoflook. Hak de koriander grof en snijd de limoen in partjes.
  2. 2. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. 3. Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en bak de rode peper, de knoflook en de currypasta aan. Voeg de tomaten en de wortel toe en roerbak 5 minuten.
  4. 4. Voeg de kokosmelk toe en roer goed door de currypasta. Voeg de mosselen toe en kook in 6 - 8 minuten gaar. Schep goed om zodat alle schelpen open gaan. Voeg tot slot de taugé toe en meng door de mosselen.
  5. 5. Garneer de mosselen met de bosui, de koriander en de partjes limoen en serveer met de rijst.
  6. Let op: Mosselen die niet open zijn gegaan tijdens het bereiden kun je niet eten.

    Voedingswaarde

  • Kcal 775
  • Eiwit 60 g
  • Koolhydraten 70 g
  • waarvan suikers 7
  • Vet 27 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 14
  • Vezels 7