Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Thaise mosselen met geurige pandanrijst

Thaise mosselen met geurige pandanrijst

Ingrediënten

  • 600 gram mosselen
  • 1 stuk rode peper
  • 1 bosje bosui
  • 1 bosje koriander
  • 1 stengel citroengras
  • 4 cm gember
  • 2 stuks limoenen
  • 300 gram pandanrijst
  • 3 eetlepels sesamolie
  • 400 gram wokgroenten
  • 1 eetlepel rode currypasta
Thaise mosselen met geurige pandanrijst product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Spoel de mosselen af onder stromend water. Verwijder mosselen die kapot zijn. Snijd de peper en de bosuien in dunne ringetjes en snijd de koriander grof. Snijd het citroengras over de lengte doormidden. Snijd de gember en de limoen in dunne plakken.
  2. Breng een pan met ruim water aan de kook. Voeg de rijst, de plakjes gember en de helft van het citroengras toe en kook volgens aanwijzingen op de verpakking.
  3. Verhit de sesamolie in een hapjespan en voeg hier de wokgroenten, de rode peper, een halve stengel citroengras en de rode currypasta aan toe en fruit aan voor ongeveer 3 minuten.
  4. Voeg de mosselen en een glas water toe en meng goed door elkaar. Doe de deksel op de pan en laat stomen voor ongeveer 5 minuten. Schud af en toe.
  5. Haal de gember en citroengras uit de rijst en verdeel de rijst over 4 kommetjes. Verdeel de mosselen over de rijst samen met de groenten en een beetje van het vocht. Garneer met de bosui, plakjes limoen en koriander.
  6. Tip: Serveer met kroepoek voor extra knapperigheid.

    Voedingswaarde

  • Kcal 507
  • Eiwit 43 g
  • Koolhydraten 67 g
  • waarvan suikers 5
  • Vet 7 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 2
  • Vezels 4