
Thaise mosselen met geurige pandanrijst
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
600 gram mosselen
1 stuk rode peper
1 bosje bosui
1 bosje koriander
1 stengel citroengras
4 cm gember
2 stuks limoenen
300 gram pandanrijst
3 eetlepels sesamolie
400 gram wokgroenten
1 eetlepel rode currypasta
Bereidingswijze
1. Spoel de mosselen af onder stromend water. Verwijder mosselen die kapot zijn. Snijd de peper en de bosuien in dunne ringetjes en snijd de koriander grof. Snijd het citroengras over de lengte doormidden. Snijd de gember en de limoen in dunne plakken.
2. Breng een pan met ruim water aan de kook. Voeg de rijst, de plakjes gember en de helft van het citroengras toe en kook volgens aanwijzingen op de verpakking.
3. Verhit de sesamolie in een hapjespan en voeg hier de wokgroenten, de rode peper, een halve stengel citroengras en de rode currypasta aan toe en fruit aan voor ongeveer 3 minuten.
4. Voeg de mosselen en een glas water toe en meng goed door elkaar. Doe de deksel op de pan en laat stomen voor ongeveer 5 minuten. Schud af en toe.
5. Haal de gember en citroengras uit de rijst en verdeel de rijst over 4 kommetjes. Verdeel de mosselen over de rijst samen met de groenten en een beetje van het vocht. Garneer met de bosui, plakjes limoen en koriander.
Tip: Serveer met kroepoek voor extra knapperigheid.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2125 Kj
Calorieën
507 kcal
Vetten
7 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
67 gram
Waarvan suikers
5 gram
Vezels
4 gram
Eiwitten
43 gram