
Thaise mosselen
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
1 kg mosselen
400 ml kokosmelk
1 stuk bloemkool
200 gram tuinbonen (diepvries)
4 stuks broodjes
2 teentjes knoflook
20 gram koriander
1 stuk limoen
2 eetlepels sojasaus
1 stuk ui
3 cm gember
Bereidingswijze
1. Pel en pers de knoflook, pel en snipper de ui, rasp de gember en snijd de bloemkool in kleine roosjes. Hak de steeltjes van de koriander fijn en de blaadjes grof. Rasp de schil van de limoen en pers het sap uit.
2. Was de mosselen en gooi kapotte schelpen weg. Scheur het brood in grove stukken.
3. Verhit een scheut olie in een diepe pan en fruit de ui, de knoflook, de gember en de steeltjes van de koriander. Voeg de bloemkool toe en bak het al roerend 7 minuten door.
4. Voeg de mosselen toe en roerbak kort tot de mosselen openen. Blus dan af met de kokosmelk, de limoenrasp, het limoensap en de sojasaus. Zet het vuur laag en voeg de tuinboontjes toe. Laat het geheel nog 2 minuten doorkoken.
5. Serveer de mosselen samen met het brood en garneer met de korianderblaadjes.
Tip: Lekker met een Spaanse peper erdoorheen!
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2588 Kj
Calorieën
616 kcal
Vetten
32 gram
Waarvan verzadigd vet
22 gram
Koolhydraten
42 gram
Waarvan suikers
7 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
38 gram