Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Thaise mosselen

Thaise mosselen

Ingrediënten

  • 1 kg mosselen
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 stuk bloemkool
  • 200 gram tuinbonen (diepvries)
  • 4 stuks broodjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 20 gram koriander
  • 1 stuk limoen
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 stuk ui
  • 3 cm gember
Thaise mosselen product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Pel en pers de knoflook, pel en snipper de ui, rasp de gember en snijd de bloemkool in kleine roosjes. Hak de steeltjes van de koriander fijn en de blaadjes grof. Rasp de schil van de limoen en pers het sap uit.
  2. 2. Was de mosselen en gooi kapotte schelpen weg. Scheur het brood in grove stukken.
  3. 3. Verhit een scheut olie in een diepe pan en fruit de ui, de knoflook, de gember en de steeltjes van de koriander. Voeg de bloemkool toe en bak het al roerend 7 minuten door.
  4. 4. Voeg de mosselen toe en roerbak kort tot de mosselen openen. Blus dan af met de kokosmelk, de limoenrasp, het limoensap en de sojasaus. Zet het vuur laag en voeg de tuinboontjes toe. Laat het geheel nog 2 minuten doorkoken.
  5. 5. Serveer de mosselen samen met het brood en garneer met de korianderblaadjes.
  6. Tip: Lekker met een Spaanse peper erdoorheen!

    Voedingswaarde

  • Kcal 616
  • Eiwit 38 g
  • Koolhydraten 42 g
  • waarvan suikers 7
  • Vet 32 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 22
  • Vezels 8