
Thaise noedelsoep met kip en paksoi
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
1 liter kippenbouillon
1 eetlepel plantaardige olie
300 gram kipfiletblokjes
70 gram groene currypasta
400 ml kokosmelk
400 gram champignons
1 bosje koriander
1 zakken paksoi
1 stuk limoen
225 gram rijstnoedels
200 gram taugé
Bereidingswijze
1. Maak bouillon met 1 liter water en twee bouillonblokjes. Verhit een scheutje olie in een grote soeppan en roerbak de kipfiletblokjes 5 minuten rondom goudbruin. Voeg de currypasta toe en schenk de kokosmelk en de bouillon erbij. Laat het geheel 10 minuten op laag vuur garen.
2. Snijd ondertussen de champignons in vieren. Hak de koriander grof en snijd het witte deel van de paksoi fijn en laat de bladeren heel. Snijd de limoen in partjes.
3. Bereid de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op verpakking.
4. Voeg de paksoi en champigons toe aan de soep en laat 2 minuten meegaren.
5. Verdeel de rijstnoedels over de kommen en schep de soep erbij. Verdeel de taugé erover en garneer met de koriander en partjes limoen.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2738 Kj
Calorieën
770 kcal
Vetten
35 gram
Waarvan verzadigd vet
22 gram
Koolhydraten
57 gram
Waarvan suikers
1 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
31 gram