Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Thaise noedelsoep met kip en paksoi

Thaise noedelsoep met kip en paksoi

Ingrediënten

  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 300 gram kipfiletblokjes
  • 70 gram groene currypasta
  • 400 ml kokosmelk
  • 400 gram champignons
  • 1 bosje koriander
  • 1 zakken paksoi
  • 1 stuk limoen
  • 225 gram rijstnoedels
  • 200 gram taugé
Thaise noedelsoep met kip en paksoi product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Maak bouillon met 1 liter water en twee bouillonblokjes. Verhit een scheutje olie in een grote soeppan en roerbak de kipfiletblokjes 5 minuten rondom goudbruin. Voeg de currypasta toe en schenk de kokosmelk en de bouillon erbij. Laat het geheel 10 minuten op laag vuur garen.
  2. 2. Snijd ondertussen de champignons in vieren. Hak de koriander grof en snijd het witte deel van de paksoi fijn en laat de bladeren heel. Snijd de limoen in partjes.
  3. 3. Bereid de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op verpakking.
  4. 4. Voeg de paksoi en champigons toe aan de soep en laat 2 minuten meegaren.
  5. 5. Verdeel de rijstnoedels over de kommen en schep de soep erbij. Verdeel de taugé erover en garneer met de koriander en partjes limoen.

    Voedingswaarde

  • Kcal 770
  • Eiwit 31 g
  • Koolhydraten 57 g
  • waarvan suikers 1
  • Vet 35 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 22
  • Vezels 8