
Thaise pad thai met witlof en biefstuk
4 pers.
ca. 30 min
Thais
Ingrediënten
250 g rijstnoedels
2 teentjes knoflook
1 rode peper
2 flinke stronken witlof
1 winterpeen
4 bosuitjes
2 limoenen
4 eieren
1 el mix voor vissaus
3 el sojasaus
1 tl sesamolie
2 Blonde d’Aquitaine biefstukken
50 g ongezouten pinda’s
1 bosje koriander
Bereidingswijze
Bereid de noedels volgens de verpakking.
Haal de biefstukken uit de verpakking en laat op kamertemperatuur komen.
Spoel vervolgens af met koud water en laat goed uitlekken in een vergiet.
Schil de knoflook en snijd samen met de peper en plakjes.
Snij de kontjes van de witlof, verwijder de buitenste bladeren en snijd vervolgens in reepjes van ongeveer een centimeter breed.
Schil de wortel, ontdoe van de uiteindes en rasp op grove rasp.
Snijd de bosui in ringetjes en pers 1 van de 2 limoenen uit.
Doe een scheut zonnebloemolie in een grote wok en bak hierin kort de knoflook en rode peper.
Voeg de witlof en winterwortel toe.
Bak kort op hoog vuur en kluts ondertussen de eieren in een kommetje los.
Voeg de eieren toe aan de pan en bak terwijl je met een houten spatel blijft bewegen, totdat het ei gestold is in kleine stukjes.
Voeg de noedels, vissaus, sojasaus, sesamolie, de helft van de bosui en het geperste limoensap toe.
Laat op laag vuur staan en roer regelmatig.
Snijd de biefstukken in reepjes van ongeveer een halve tot hele centimeter dik en verwarm een koekenpan op middelhoog vuur.
Bak in een scheutje olie de biefstukreepjes aan beide kanten gedurende een paar minuten naar smaak.
Breng op smaak met peper en zout. Hak de pinda’s en koriander grof.
Serveer de pad thai met de biefstukreepjes, pinda en koriander.