Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Thaise pad thai met witlof en biefstuk

Thaise pad thai met witlof en biefstuk

Ingrediënten

  • 250 g rijstnoedels
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 flinke stronken witlof
  • 1 winterpeen
  • 4 bosuitjes
  • 2 limoenen
  • 4 eieren
  • 1 el mix voor vissaus
  • 3 el sojasaus
  • 1 tl sesamolie
  • 2 Blonde d’Aquitaine biefstukken
  • 50 g ongezouten pinda’s
  • 1 bosje koriander
Thaise pad thai met witlof en biefstuk product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Bereid de noedels volgens de verpakking.
  2. Haal de biefstukken uit de verpakking en laat op kamertemperatuur komen.
  3. Spoel vervolgens af met koud water en laat goed uitlekken in een vergiet.
  4. Schil de knoflook en snijd samen met de peper en plakjes.
  5. Snij de kontjes van de witlof, verwijder de buitenste bladeren en snijd vervolgens in reepjes van ongeveer een centimeter breed.
  6. Schil de wortel, ontdoe van de uiteindes en rasp op grove rasp.
  7. Snijd de bosui in ringetjes en pers 1 van de 2 limoenen uit.
  8. Doe een scheut zonnebloemolie in een grote wok en bak hierin kort de knoflook en rode peper.
  9. Voeg de witlof en winterwortel toe.
  10. Bak kort op hoog vuur en kluts ondertussen de eieren in een kommetje los.
  11. Voeg de eieren toe aan de pan en bak terwijl je met een houten spatel blijft bewegen, totdat het ei gestold is in kleine stukjes.
  12. Voeg de noedels, vissaus, sojasaus, sesamolie, de helft van de bosui en het geperste limoensap toe.
  13. Laat op laag vuur staan en roer regelmatig.
  14. Snijd de biefstukken in reepjes van ongeveer een halve tot hele centimeter dik en verwarm een koekenpan op middelhoog vuur.
  15. Bak in een scheutje olie de biefstukreepjes aan beide kanten gedurende een paar minuten naar smaak.
  16. Breng op smaak met peper en zout. Hak de pinda’s en koriander grof.
  17. Serveer de pad thai met de biefstukreepjes, pinda en koriander.