
Thaise spareribs met knoflook paksoi en kaki-fruit salade
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
600 gram spareribs
1 stuk kaki
20 gram koriander
1 handje cashewnoot (ongezouten)
225 gram rijstnoedels
1 eetlepel vissaus
1 teentje knoflook
2 stengels bosuien
1 stuk limoen
1 eetlepel sojasaus
2 stuks paksoi
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de spareribs in een ovenschaal en bak 10 - 12 minuten in de oven.
2. Hak de koriander fijn, verwijder de uiteindes van de paksoi en trek de bladeren los, pel en pers de knoflook en snijd de bosui in dunne ringen.
3. Breng een pan water aan de kook en bereid de rijstnoedels volgens de aanwijzing op de verpakking.
4. Verhit een scheutje olie in een wok of hoge koekenpan en fruit de knoflook. Bak de paksoi 3 minuten op hoog vuur en voeg de sojasaus en de vissaus toe.
5. Snijd het kaki-fruit in blokjes en meng met de bosui en de koriander.
6. Verdeel de rijstnoedels samen met de gewokte paksoi, de kaki-fruit salade en de spareribs over de borden. Garneer met de limoen, de cashewnoten en de bosui.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
3031 Kj
Calorieën
724 kcal
Vetten
38 gram
Waarvan verzadigd vet
13 gram
Koolhydraten
52 gram
Waarvan suikers
2 gram
Vezels
4 gram
Eiwitten
39 gram