Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Thaise vis soep

Thaise vis soep

Ingrediënten

  • 3 stuks paprikamix
  • 5 stengels bosuien
  • 1 stuk paksoi
  • 1 stuk rode ui
  • 200 gram scholfilets
  • 500 ml kokosmelk
  • 1 stuk groentebouillonblokje
  • 250 gram garnalen
  • 1 cm gember
Thaise vis soep product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in reepjes. Snijd de lente ui in schuine ringen. Snijd de paksoi in grove stukken. Pel de rode ui en snijd in dunne ringen. Snijd de scholfilet in blokjes.
  2. 2. Breng de kokosmelk samen met 300 ml water en het bouillonblokje aan de kook in een diepe soeppan. Voeg dan de paprika, paksoi, rode ui, garnalen en scholfilet toe. Rasp de gember boven de pan en laat 10 minuten koken.
  3. 3. Verdeel de soep over 4 kommen en garneer met lente ui.
  4. TIP: Lekker met noedels of rijst voor extra vulling.

    Voedingswaarde

  • Kcal 424
  • Eiwit 24 g
  • Koolhydraten 15 g
  • waarvan suikers 7
  • Vet 30 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 24
  • Vezels 5