
Thaise vis soep
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
3 stuks paprikamix
5 stengels bosuien
1 stuk paksoi
1 stuk rode ui
200 gram scholfilets
500 ml kokosmelk
1 stuk groentebouillonblokje
250 gram garnalen
1 cm gember
Bereidingswijze
1. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in reepjes. Snijd de lente ui in schuine ringen. Snijd de paksoi in grove stukken. Pel de rode ui en snijd in dunne ringen. Snijd de scholfilet in blokjes.
2. Breng de kokosmelk samen met 300 ml water en het bouillonblokje aan de kook in een diepe soeppan. Voeg dan de paprika, paksoi, rode ui, garnalen en scholfilet toe. Rasp de gember boven de pan en laat 10 minuten koken.
3. Verdeel de soep over 4 kommen en garneer met lente ui.
TIP: Lekker met noedels of rijst voor extra vulling.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1781 Kj
Calorieën
424 kcal
Vetten
30 gram
Waarvan verzadigd vet
24 gram
Koolhydraten
15 gram
Waarvan suikers
7 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
24 gram