
Thaise visburgers met komkommer-mangosalade
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
27.60 voor 4 pers.
Ingrediënten
100 ml Rijstazijn
100 gram Kristalsuiker
1 stuk Rode ui
1 stuk Rode peper
1 Plant Koriander
1 stuk Mango
1 stuk Komkommer
1 stuk Limoen
2 eetlepel Sesamzaad
4 stuks Zalmburger
150 gram Mayonaise
1 stuk Little gem sla
4 stuks Italiaanse bol
75 gram Julienne wortel
Bereidingswijze
1. Verwarm de rijstazijn met de kristalsuiker, een theelepel zout en 50 ml water in een pannetje. Roer tot de suiker is opgelost en draai het vuur uit. Snijd de rode ui en peper in flinterdunne ringen en voeg toe aan het azijnmengsel. Laat 15-30 minuten staan.
2. Haal de blaadjes van de koriander los van het plantje. Hak grof. Schil de mango, snijd het vruchtvlees van de pit en snijd in dunne reepjes van een centimeter breed. Verwijder de uiteindes van de komkommer en maak dunne slierten met een kaasschaaf of dunschiller.
3. Meng de komkommer met de mango en de helft van de koriander, het limoensap en rasp, en de sesamzaadjes. Breng op smaak met een snuf zout en zwarte peper. Zet apart.
4. Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie en bak hierin de visburgers volgens de bereidingswijze op de verpakking. Blend de mayonaise met de koriander in een blender of keukenmachine. Haal de slablaadjes los van de kropjes en halveer de Italiaanse bollen.
5. Besmeer de broodjes aan beide zijden met de koriandermayonaise. Beleg met de sla, visburgers, julienne wortel, ingelegde rode ui en peper en top met het kapje. Serveer de Thaise visburgers met de mango-komkommersalade.
Meer recepten in de categorie