
Thaise wortelsoep
Lunch
4 pers.
ca. 25 min
Aziatisch
Ingrediënten
1 liter groentebouillon
1 limoen
30 gram cashewnoten
10 gram koriander
1 ui
2 knoflooktenen
0.5 cm gember (verse)
400 gram zoete aardappelen
400 gram wortelen
1 eetlepel kokosolie
2 eetlepels currypasta
3 eetlepels pindakaas
0.25 theelepels peper
Bereidingswijze
1. Breng een pan met de bouillon zachtjes aan de kook.
2. Snijd de limoen in vier parten en hak de cashewnoten fijn. Trek de korianderblaadjes van de steeltjes.
3. Verwijder de schil van de ui, de knoflook en de gember en snijd fijn. Schil en snijd de zoete aardappel en wortel in stukjes.
4. Verhit de kokosolie in een soeppan op laag vuur en fruit hierin ui, knoflook en gember 3 à 4 minuten.
5. Roer ondertussen de currypasta met de pindakaas en 8 eetlepels warme groentebouillon in een kommetje tot een egaal mengsel.
6. Voeg currymengsel, wortel, zoete aardappel en de rest van de bouillon toe aan de pan met uien, knoflook en gember en laat 15 minuten zachtjes koken.
7. Pureer met een staafmixer of in de blender tot een egale soep. Verdeel de soep over vier kommen en garneer met de korianderblad, cashewnoten en serveer er partjes limoen bij.
Meer recepten in de categorie