
Thaise zalm met rijst en roerbakgroenten
4 pers.
ca. 20 min
Aziatisch
Ingrediënten
2 el olijfolie
1 zak(je) PLUS Cassave kroepoek
1 pot(ten) zout
1 bos(je) verse koriander
1 blik(je) Fairtrade Kokosmelk (400ml)
1 pot(ten) peper
1 zak(jes) Thaise roerbakgroenten
1 stuk(ken) PLUS rode curry pasta (70gram)
350 g zalmfilet (in blokjes gesneden)
1 pak(je) Fairtrade Basmati rijst (400gram)
Bereidingswijze
Verhit een koekenpan met olie en bak hierin de currypasta op een laag vuur.
Voeg de blokjes zalmfilet toe en bak ze op hoog vuur mee.
Voeg de groenten er aan toe en bak deze ook even mee.
Voeg de 400 ml kokosmelk toe (of 300 ml voor een iets pittiger gerecht) en laat zachtjes doorkoken tot de groenten beetgaar zijn.
Kook in de tussentijd de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout gaar.
Schep de rijst op de borden en schep in het midden de zalm met groenten. Bestrooi met geplukte koriander blaadjes.
Variatietip!
Serveertip: Garneer met fijn verkruimelde cassave kroepoek. Serveer er daarnaast wat losse cassave kroepoek bij.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
765 kcal
Vetten
54 gram
Koolhydraten
46 gram
Eiwitten
27 gram