
Timbaaltje van garnalen
4 pers.
ca. 25 min
Hollands
Ingrediënten
2 eetrijpe avocado’s
2 el mayonaise
3 el citroensap
1 granny smith appel
½ bakje dille
1 tray Hollandse gepelde garnalen (100 g)
1 tl paprikapoeder
Staafmixer
Portioneering van ca. 8 cm
Bereidingswijze
Halveer de avocado’s, verwijder de schil en pit en prak het vruchtvlees met 1 eetlepel mayonaise en 1 eetlepel citroensap fijn. Wil je het helemaal glad, gebruik dan de staafmixer.
Breng op smaak met peper en (niet te veel) zout.
Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes van 5 mm. Besprenkel met de rest van het citroensap om verkleuring te voorkomen.
Hak de dille fijn en meng met de appel maar houd 2 eetlepels achter voor garnering.
Roer de rest van de mayonaise met het paprikapoeder door de garnalen en breng op smaak met peper.
Zet de portioneerring op een bord en schep er ¼ van de avocadomousse in, bestrooi met ¼ van het appelmengsel en verdeel ¼ van de garnalen erover. Bestrooi met wat dille. Maak zo nog 3 timbaaltjes.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
792 kcal
Vetten
20 gram
Koolhydraten
8 gram
Eiwitten
48 gram