Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Timbaaltje van garnalen

Timbaaltje van garnalen

Ingrediënten

  • 2 eetrijpe avocado’s
  • 2 el mayonaise
  • 3 el citroensap
  • 1 granny smith appel
  • ½ bakje dille
  • 1 tray Hollandse gepelde garnalen (100 g)
  • 1 tl paprikapoeder
  • Staafmixer
  • Portioneering van ca. 8 cm
Timbaaltje van garnalen product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Voorgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Halveer de avocado’s, verwijder de schil en pit en prak het vruchtvlees met 1 eetlepel mayonaise en 1 eetlepel citroensap fijn. Wil je het helemaal glad, gebruik dan de staafmixer.
  2. Breng op smaak met peper en (niet te veel) zout.
  3. Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes van 5 mm. Besprenkel met de rest van het citroensap om verkleuring te voorkomen.
  4. Hak de dille fijn en meng met de appel maar houd 2 eetlepels achter voor garnering.
  5. Roer de rest van de mayonaise met het paprikapoeder door de garnalen en breng op smaak met peper.
  6. Zet de portioneerring op een bord en schep er ¼ van de avocadomousse in, bestrooi met ¼ van het appelmengsel en verdeel ¼ van de garnalen erover. Bestrooi met wat dille. Maak zo nog 3 timbaaltjes.

    Voedingswaarde

  • Kcal 792
  • Eiwit 48 g
  • Koolhydraten 8 g
  • Vet 20 g