
Tiramisù classico
Nagerecht
4 pers.
ca. 20 min
Italiaans
Ingrediënten
3 stuks PLUS PLUS Vrije uitloop eieren
4 eetlepels Diamant Suiker
500 gram Melkan Mascarpone
150 milliliter PLUS Koffiecups espresso dark Fairtrade
4 eetlepels Disaronno Amaretto
175 gram PLUS Lange vingers
1 eetlepel Fairtrade Original Cacaopoeder
1 Mixer
1 Schaal 15 x 25 centimeter
1 Zeefje
Bereidingswijze
1. Splits de eieren. Klop met de mixer de eidooiers met 4 el suiker tot een dikke en romige crème.
2. Klop in een schone kom met de mixer met een snuf zout 2 eiwitten tot stevige pieken (2 eiwitten worden niet gebruikt). Voeg de laatste el suiker toe en klop het eiwit helemaal stijf en glanzend.
3. Roer de mascarpone los. Schep de mascarpone door het dooiermengsel. Spatel het eiwit erdoor.
4. Doe de espresso en amaretto in een diep bord. Doop er de helft van de koekjes een voor een in en leg ze in de schaal. Verdeel er de helft van het mascarponemengsel over.
5.Maak een tweede laag met de rest van de espresso, koekjes en het mascarponemengsel. Strijk glad en zet de tiramisu minstens 4 uur in de koelkast om op te stijven.
6. Bestrooi de tiramisu met een zeefje met de cacaopoeder en snijd in mooie stukken.
Variatietip
Tip Liever een alcoholvrije tiramisu? Vervang de amaretto door koffiesiroop hazelnoot of karamel.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
448 kcal
Vetten
31 gram
Waarvan verzadigd vet
20 gram
Koolhydraten
30 gram
Waarvan suikers
23 gram
Vezels
1 gram
Eiwitten
8 gram
Zout
0.20 gram