

Tiramisu ijstaart
dessert
4 pers.
ca. 20 min
8.79 voor 4 pers.
Ingrediënten
2 eetlepel Oploskoffie
2 pak Lange vingers
1 pak Vanille roomijs
125 ml Slagroom
2 eetlepel Suiker
250 gram Mascarpone
2 eetlepel Cacaopoeder
Bereidingswijze
1. Meng de oploskoffie met 200 ml kokend water. Haal de lange vingers door de koffie en zet deze rechtop tegen de rand van een ingevette springvorm van 23 cm aan. Bedek ook de bodem met de in koffie gedipte lange vingers. Zet 30 minuten in de vriezer.
2. Schep het ijs in de vorm en druk goed aan. Zet 1 à 2 uur in de vriezer tot het ijs goed is bevroren.
3. Klop de slagroom met de suiker op tot een lobbige massa. Meng dan de mascarpone erdoorheen. Doe dit mengsel in een spuitzak en spuit toefjes op het ijs, begin bij de rand en werk zo naar binnen toe.
4. Strooi vlak voor het opdienen met cacaopoeder.
Meer recepten in de categorie