Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tiramisu met sinaasappel en aardbei

Tiramisu met sinaasappel en aardbei

Ingrediënten

  • 750 gram aardbeien, schoongemaakt
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 250 gram mascarpone
  • rasp van 1 sinaasappel
  • 300 milliliter sinaasappelsap
  • 250 milliliter slagroom, stijfgeklopt
  • 200 gram lange vingers
  • blaadjes basilicum
Tiramisu met sinaasappel en aardbei product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 85 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Pureer de helft van de aardbeien met 2 eetlepels witte basterdsuiker. Roer de mascarpone los met de sinaasappelrasp, 2 eetlepels sinaasappelsap en de rest van de basterdsuiker. Spatel de slagroom erdoor.Verdeel de helft van de lange vingers over een lage schaal en besprenkel met de helft van het sinaasappelsap. Schep de helft van het mascarponemengsel erop en verdeel de aardbeien- puree erover. Leg de rest van de lange vingers erop, besprenkel met de rest van het sinaasappelsap en verdeel daarover de rest van het mascarponemengsel. Dek af en zet minimaal 1 uur in de koelkast. Garneer met de rest van de aardbeien en basilicumblaadjes.

    Voedingswaarde

  • Kcal 895
  • Eiwit 13 g
  • Koolhydraten 85 g
  • Vet 54 g