

Tiramisu trifle met bramen
dessert
4 pers.
ca. 30 min
Kerst
14.57 voor 4 pers.
Ingrediënten
250 ml Espresso
6 stuks Eieren
150 gram Suiker
400 gram Mascarpone
100 gram Pure chocolade
50 gram Hazelnoten
350 gram Lange vingers
250 gram Bramen
Bereidingswijze
1. Tip: wil je de trifle extra feestelijk maken? Voeg dan 50 ml koffielikeur toe aan de espresso.
2. Laat de espresso afkoelen tot kamertemperatuur. Splits de eieren. Klop de eidooiers met de helft van de suiker luchtig. Roer de mascarpone los en schep in drie delen het dooiermengsel door de mascarpone. Probeer zo min mogelijk te roeren zodat het mengsel zo luchtig mogelijk blijft.
3. Klop de eiwitten in een brandschone kom met de rest van de suiker stijf. Schep een flinke lepel van het mascarponemengsel door de eiwitten. Spatel vervolgens het eiwitmengsel door het mascarponemengsel en zorg dat het zo luchtig mogelijk blijft. Hak de chocolade en de hazelnoten grof en meng met elkaar.
4. Nu ga je de trifle opbouwen: doop lange vingers in de espresso en verdeel in een laag over de trifleschaal. Verdeel hier een deel van het mascarponemengsel, een deel van de bramen en een deel van de gehakte chocolade met hazelnoten. Herhaal met de rest van de ingrediënten. Laat de trifle ten minste 2 uur en maximaal 24 uur in de koelkast opstijven. Garneer eventueel met extra bramen.
Meer recepten in de categorie