
Tiramisu van Bossche bollen en verse aardbeien
dessert
4 pers.
ca. 30 min
37.05 voor 4 pers.
Ingrediënten
250 gram Gijs aardbeien
200 ml Slagroom
50 gram Suiker
200 gram Mascarpone
175 gram Lange vingers
200 ml Koffiebonen espresso
2 stuks Bossche bollen
40 gram Lindt chocolade
2 takjes Munt
Bereidingswijze
1. Was de aardbeien en snijd in partjes.
2. Klop de slagroom stijf met de suiker. Roer de mascarpone los en spatel voorzichtig door de slagroom.
3. Zet 200 ml espresso en laat afkoelen.
4. Doop de lange vinger in de koude espressokoffie en verdeel de helft over een platte schaal of 4 coupes. Verdeel de helft van het mascarponemengsel hierover en strijk glad.
5. Snijd elke Bossche bol in 4 of 6 partjes en leg deze plat op het mascarponemengsel. Verdeel de helft van de aardbeien tussen de partjes Bossche bollen. Leg hierover de andere helft van de lange vingers en daarop nog een laag met het mascarponemengsel. Leg hierop de rest van de aardbeien. Schaaf de chocolade erover en garneer met muntblaadjes.
Meer recepten in de categorie