Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tjap tjoy met rijst en kip

Tjap tjoy met rijst en kip

Ingrediënten

  • 300 g basmati rijst
  • 400 g kipfilet
  • 1 gele paprika
  • 1 komkommer
  • 400 g Oosterse roerbakgroenten
  • 1 pakje (53 g) PLUS mix voor tjap tjoy
  • 100 g taugé
Tjap tjoy met rijst en kip product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Doe de rijst in een pan met water en breng aan de kook. Kook volgens de bereidingswijze op de verpakking gaar. Giet af en laat droog stomen in de pan.
  2. 2. Snijd de kipfilet in blokjes van 3 x 3 centimeter. Snijd de gele paprika in reepjes en de komkommer in halve maantjes.
  3. 3. Verwarm een wok of hapjespan met een scheut zonnebloemolie op middelhoog vuur. Bak de kip in ongeveer 5 minuten rondom bruin. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de komkommer, paprika en roerbakgroenten toe en bak nog 2 minuten mee.
  4. 4. Vul een waterkoker met 500 ml water en breng aan de kook. Voeg de tjaptjoy mix en 500 ml koud water uit de kraan toe aan de groenten. Roer goed en breng aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes doorkoken. Doe de taugé in een vergiet en overgiet met het kokendhete water uit de waterkoker. Laat goed uitlekken.
  5. 5. Schep de rijst en tjap tjoy op vier borden. Serveer met de taugé.