

Tjap tjoy met rijst en kip
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Aziatisch
8.95 voor 4 pers.
Ingrediënten
300 gram Basmatirijst
400 gram Kipfilet
1 stuk Gele paprika
1 Halve Komkommer
400 gram Oosterse roerbakgroenten
53 gram Mix voor tjap tjoy
100 gram Tauge
Bereidingswijze
1. Doe de rijst in een pan met water en breng aan de kook. Kook volgens de bereidingswijze op de verpakking gaar. Giet af en laat droog stomen in de pan.
2. Snijd de kipfilet in blokjes van 3 x 3 centimeter. Snijd de gele paprika in reepjes en de komkommer in halve maantjes.
3. Verwarm een wok of hapjespan met een scheut zonnebloemolie op middelhoog vuur. Bak de kip in ongeveer 5 minuten rondom bruin. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de komkommer, paprika en roerbakgroenten toe en bak nog 2 minuten mee.
4. Vul een waterkoker met 500 ml water en breng aan de kook. Voeg de tjaptjoy mix en 500 ml koud water uit de kraan toe aan de groenten. Roer goed en breng aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes doorkoken. Doe de taugé in een vergiet en overgiet met het kokendhete water uit de waterkoker. Laat goed uitlekken.
5. Schep de rijst en tjap tjoy op vier borden. Serveer met de taugé.
Meer recepten in de categorie