

Toast met avocado, spek en een gepocheerd ei
Ontbijt
4 pers.
ca. 20 min
Hollands
Ingrediënten
1 el olijfolie
4 plakjes gerookt ontbijtspek
½ bakje cherrytomaten (à 250 g)
½ bosje bosuitjes
4 sneden wit casinobrood
1 eetrijpe avocado
4 eieren
Bereidingswijze
Verhit in een koekenpan de olie. Bak de plakjes spek in 2 min. knapperig uit. Snijd intussen de tomaatjes in kwarten en de bosui in ringetjes.
Neem het spek uit de pan. Bak in het spekvet de sneden brood aan beide kanten goudbruin en krokant. Leg het brood op 4 borden.
Breng voor de gepocheerde eieren in een hapjespan een royale laag water aan de kook.
Snijd de avocado in dunne plakjes en bedek hiermee de toast. Leg er vervolgens het spek op.
Breek de eieren een voor een boven een kopje en laat ze vanuit het kopje in het hete water glijden. Roer niet! Pocheer de eieren in 3-4 min. naar wens gaar.
Neem de gepocheerde eieren met een schuimspaan uit de pan. Laat ze goed uitlekken en leg op het spek. Bestrooi met zout en peper naar smaak. Garneer met de tomaatjes en de bosui.
Variatietip
Liever niet pocheren? Een zachtgekookt ei of spiegelei is ook heel lekker!