

Toast met doperwtenspread en geitenkaas
Lunch
4 pers.
ca. 20 min
Nederlands
4.87 voor 4 pers.
Ingrediënten
350 gram Tuinerwten
1 bosje Basilicum
1 stuk Avocado
2 theelepel Citroensap
2 eetlepel Extra vierge olijfolie
4 sneetjes Brood naar keuze
100 gram Verse geitenkaas
Bereidingswijze
1. Breng een pan met gezouten water aan de kook. Kook hierin de tuinerwten gedurende 5 minuten. Scheur de basilicumblaadjes grof en schep het vruchtvlees uit de schil van de avocado.
2. Doe de doperwten met de helft van de basilicum, de avocado, het citroensap en de olijfolie in een keukenmachine en meng tot een grove puree. Proef en breng op smaak met peper en zout.
3. Rooster het brood krokant en halveer diagonaal. Verdeel de doperwtenspread erover en garneer met de verse geitenkaas en resterende basilicumblaadjes. Serveer direct.
Meer recepten in de categorie