Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Toast met doperwtenspread en geitenkaas

Toast met doperwtenspread en geitenkaas

Ingrediënten

  • 350 gram Tuinerwten
  • 1 bosje Basilicum, alleen de blaadjes
  • 1 stuk Avocado
  • 2 theelepel Citroensap
  • 2 eetlepel Extra vierge olijfolie
  • 4 sneetjes Brood naar keuze
  • 100 gram Verse geitenkaas
Toast met doperwtenspread en geitenkaas product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Lunch
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Breng een pan met gezouten water aan de kook. Kook hierin de tuinerwten gedurende 5 minuten. Scheur de basilicumblaadjes grof en schep het vruchtvlees uit de schil van de avocado.
  2. 2. Doe de doperwten met de helft van de basilicum, de avocado, het citroensap en de olijfolie in een keukenmachine en meng tot een grove puree. Proef en breng op smaak met peper en zout.
  3. 3. Rooster het brood krokant en halveer diagonaal. Verdeel de doperwtenspread erover en garneer met de verse geitenkaas en resterende basilicumblaadjes. Serveer direct.

    Voedingswaarde

  • Kcal 172
  • Eiwit 10 g
  • Koolhydraten 14 g
  • waarvan suikers 2
  • Vet 6 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 4
  • Vezels 4