
Tofu met salsa en rijst
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
1 pak pandanrijst
500 gram tofureepjes
1 stuk kropsla
1 stuk wortel
1 stuk bosui
1 stuk rode peper
2 cm gember
2 handjes koriander
2 eetlepels sesamolie
1 eetlepel honing
0 stengel citroengras
Bereidingswijze
1. Kook de rijst volgens de aanwijzigingen op de verpakking.
2. Bak de tofu in een koekenpan goudbruin.
3. Rasp de wortelen en snijd de rode peper en bosui in ringetjes. Hak de koriander en het citroengras fijn.
4. Schil de gember en snijd fijn. Meng de gember, chili, citroengras, honing en sesamolie tot een dressing.
5. Haal 4 slabladeren van de kropsla, was in koud water en laat het uitlekken.
6. Leg één slablad op elk bord en vul met wat rijst en tofu. Leg er vervolgens wat wortel bovenop, gevolgd door wat dressing.
Garneer met de koriander en bosui.
Tip: Lekker met sesamzaadjes!
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2286 Kj
Calorieën
545 kcal
Vetten
10 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
86 gram
Waarvan suikers
5 gram
Vezels
10 gram
Eiwitten
24 gram
Meer recepten in de categorie