Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tofu met salsa en rijst

Tofu met salsa en rijst

Ingrediënten

  • 1 pak pandanrijst
  • 500 gram tofureepjes
  • 1 stuk kropsla
  • 1 stuk wortel
  • 1 stuk bosui
  • 1 stuk rode peper
  • 2 cm gember
  • 2 handjes koriander
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 1 eetlepel honing
  • 0 stengel citroengras
Tofu met salsa en rijst product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Kook de rijst volgens de aanwijzigingen op de verpakking.
  2. 2. Bak de tofu in een koekenpan goudbruin.
  3. 3. Rasp de wortelen en snijd de rode peper en bosui in ringetjes. Hak de koriander en het citroengras fijn.
  4. 4. Schil de gember en snijd fijn. Meng de gember, chili, citroengras, honing en sesamolie tot een dressing.
  5. 5. Haal 4 slabladeren van de kropsla, was in koud water en laat het uitlekken.
  6. 6. Leg één slablad op elk bord en vul met wat rijst en tofu. Leg er vervolgens wat wortel bovenop, gevolgd door wat dressing.
  7. Garneer met de koriander en bosui.
  8. Tip: Lekker met sesamzaadjes!

    Voedingswaarde

  • Kcal 545
  • Eiwit 24 g
  • Koolhydraten 86 g
  • waarvan suikers 5
  • Vet 10 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 2
  • Vezels 10