

Tofubowls met broccoli en rijst
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Aziatisch
6.60 voor 4 pers.
Ingrediënten
450 gram Tofu
250 gram Zilvervliesrijst
1 stuk Broccoli
50 ml Sojasaus
2 eetlepel Ketjap
1 eetlepel Bloemenhoning
1 theelepel Sesamolie
Bereidingswijze
1. Haal de tofu uit de verpakking. Dep droog en leg op een dik stuk keuken- of toiletpapier. Leg bovenop ook nog keuken- of toiletpapier. Leg er iets zwaars op en laat 10-15 minuten staan, tot het papier al het vocht heeft opgenomen.
2. Verwarm ondertussen de oven voor op 225 graden. Bereid de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
3. Snijd de broccoli inclusief de steel in kleine roosjes en plakjes. Meng met 2 eetlepels olijfolie en een snuf zout, en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 15-20 minuten in de oven, tot de broccoli beetgaar en krokant is.
4. Snijd de tofu in blokjes van 2 x 2 cm. Meng met de sojasaus, ketjap, honing en sesamolie. Verwarm een koekenpan met een scheutje zonnebloemolie op middelhoog vuur en bak hierin de tofu aan alle kanten.
5. Schep de rijst in 4 kommen. Verdeel de broccoli en tofu erover. Serveer warm.
Meer recepten in de categorie