Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tofubowls met broccoli en rijst

Tofubowls met broccoli en rijst

Ingrediënten

  • 450 gram Tofu
  • 250 gram Zilvervliesrijst
  • 1 stuk Broccoli
  • 50 ml Sojasaus
  • 2 eetlepel Ketjap
  • 1 eetlepel Bloemenhoning
  • 1 theelepel Sesamolie
Tofubowls met broccoli en rijst product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Haal de tofu uit de verpakking. Dep droog en leg op een dik stuk keuken- of toiletpapier. Leg bovenop ook nog keuken- of toiletpapier. Leg er iets zwaars op en laat 10-15 minuten staan, tot het papier al het vocht heeft opgenomen.
  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 225 graden. Bereid de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  3. Snijd de broccoli inclusief de steel in kleine roosjes en plakjes. Meng met 2 eetlepels olijfolie en een snuf zout, en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 15-20 minuten in de oven, tot de broccoli beetgaar en krokant is.
  4. Snijd de tofu in blokjes van 2 x 2 cm. Meng met de sojasaus, ketjap, honing en sesamolie. Verwarm een koekenpan met een scheutje zonnebloemolie op middelhoog vuur en bak hierin de tofu aan alle kanten.
  5. Schep de rijst in 4 kommen. Verdeel de broccoli en tofu erover. Serveer warm.

    Voedingswaarde

  • Kcal 366
  • Eiwit 19 g
  • Koolhydraten 51 g
  • waarvan suikers 3
  • Vet 7 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 1
  • Vezels 4