Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tom Kha Gai

Tom Kha Gai

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • ¼ rode peper (zonder zaadjes)
  • 2 el gesneden koriander
  • 2 el verse gember
  • 2 el olijfolie
  • 500 ml kippenbouillon
  • 300 ml kokosmelk
  • 40 ml limoensap
  • ½ courgette
  • ½ winterpeen
  • ½ bosuitje
Tom Kha Gai product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Voorgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Hak de knoflook, rode peper en koriander fijn. Rasp de gember.
  2. Zet een soeppan op het vuur met de olijfolie erin.
  3. Fruit de knoflook, rode peper en gember aan.
  4. Blus af met de kippenbouillon en kokosmelk.
  5. Voeg het limoensap toe en breng aan de kook. Laat 10 minuten rustig doorkoken.
  6. Snijd ondertussen de courgette, winterpeen en bosui in lange, luciferdunne reepjes.
  7. Voeg de gesneden groenten en koriander toe en laat de soep nog 5 minuten rustig doorkoken.
  8. Tip: Voeg ook eens verse munt toe voor een fris effect.