
Tom Kha Gai
4 pers.
ca. 30 min
Aziatisch
Ingrediënten
2 teentjes knoflook
¼ rode peper (zonder zaadjes)
2 el gesneden koriander
2 el verse gember
2 el olijfolie
500 ml kippenbouillon
300 ml kokosmelk
40 ml limoensap
½ courgette
½ winterpeen
½ bosuitje
Bereidingswijze
Hak de knoflook, rode peper en koriander fijn. Rasp de gember.
Zet een soeppan op het vuur met de olijfolie erin.
Fruit de knoflook, rode peper en gember aan.
Blus af met de kippenbouillon en kokosmelk.
Voeg het limoensap toe en breng aan de kook. Laat 10 minuten rustig doorkoken.
Snijd ondertussen de courgette, winterpeen en bosui in lange, luciferdunne reepjes.
Voeg de gesneden groenten en koriander toe en laat de soep nog 5 minuten rustig doorkoken.
Tip: Voeg ook eens verse munt toe voor een fris effect.