

Tomaat-mozzarellamuffins met gerookte kip
Brunch
12 pers.
ca. 40 min
Ingrediënten
2 eieren
4 el olijfolie extra vierge
300 g zelfrijzend bakmeel
250 ml halfvolle melk
2 trostomaten|
1 bol mozzarella (125 g)
1 gerookte kipfilet (Biologisch PLUS, 160 g)
24 groene olijven zonder pit
Keukenmateriaal: muffinvorm met 12 holtes, 12 papieren cupcakevormpjes, 12 tapasprikkers
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 200 °C. Klop de eieren los met de olijfolie. Zeef het bakmeel boven de kom. Voeg scheutje voor scheutje de melk toe en roer met een vork tot een glad beslag.
Snijd de tomaten in kwarten. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Laat de mozzarella goed uitlekken en snijd ook in kleine blokjes. Snijd de kipfilet in smalle reepjes. Meng de tomaat, de mozzarella en de gerookte kip door het beslag.
Zet de cakevormpjes in de muffinholtes. Schenk er het beslag in. Bak de muffins in de voorverwarmde oven in ongeveer 25 min. goudbruin en gaar.
Laat de muffins 5 min. afkoelen alvorens ze op een schaal te plaatsen. Rijg aan elke prikker 2 olijven. Steek de olijvenprikkers in de muffins.
Variatietip
Serveer ze warm of op kamertemperatuur. Ook lekker tijdens de paaswandeling!