
Tomaat-saffraansoep met bruine amandelen en spinaziebruschetta
Brunch
4 pers.
ca. 10 min
Ingrediënten
2 envelopjes saffraan (à 0,05 gram)
1 groentebouillontablet
4 el olijfolie
1 ui
3 teentjes knoflook
2 blikken gepelde tomaten (à 400 gram)
1 PLUS Rustiek stokbrood
3 bollen mozzarella (à 125 gram)
1 zak gewassen spinazie (450 gram)
½ bakje amandelen bruin (à 100 gram)
Bereidingswijze
1. Week de saffraan met het groentebouillontablet in 500 ml warm water. Verhit in een soeppan 2 eetlepels olijfolie. Hak 2 teentjes knoflook fijn en fruit met de ui 1 minuut.
2. Voeg de blikken tomaat toe en schenk de saffraanbouillon erbij. Breng aan de kook. Kook de soep 10 minuten zachtjes.
3. Rooster intussen voor de bruschette het stokbrood goudbruin en krokant. Halveer het laatste teentje knoflook. Leg het stokbrood op een plank en wrijf de bovenkant in met het snijvlak van de knoflook. Beleg met de mozzarella.
4. Verhit in een koekenpan de rest van de olijfolie. Schep de spinazie erdoor en laat het blad al omscheppend slinken en het vocht verdampen.
5. Pureer de soep met de staafmixer. Voeg peper naar smaak toe. Verdeel de spinazie over de mozzarella en bestrooi met peper naar smaak. Bestrooi de soep met de amandelen en koriander en serveer met de spinaziebruschette.
Variatietip
Hak ook de rest van de amandelen grof en zet apart op tafel: voor extra in de soep of op de bruschetta.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
575 kcal
Vetten
31 gram
Waarvan verzadigd vet
10 gram
Koolhydraten
48 gram
Waarvan suikers
12 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
22 gram
Zout
2.80 gram
Meer recepten in de categorie