Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Warme dips: tomaat-zoete paprika

Warme dips: tomaat-zoete paprika

Ingrediënten

  • 2 trostomaten
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 50 g blanke amandelen
  • 1 teen knoflook
  • 2 el peterselie
  • ½ tl gemalen komijn
  • ½ tl paprikapoeder
  • 1 tl citroensap
  • 2 el olijfolie
Warme dips: tomaat-zoete paprika product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm je oven voor op 200 graden. Halveer de tomaten en leg met de snijkant omhoog op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met zout, peper en een klein snufje suiker. Leg de puntpaprika’s ernaast en besprenkel alles met olijfolie. Rooster de groenten ongeveer 20 minuten, totdat de tomaten gekarameliseerd zijn en de puntpaprika’s zacht en eventueel zelfs zwartgeblakerd. Hak ondertussen de amandelen samen met de knoflook, peterselie en kruiden fijn in een hakmolentje of keukenmachine. Leg de paprika’s in een bakje en dek af, laat zo een paar minuten staan. Draai de tomaten om en trek de velletjes eraf. Ontdoe nu ook de paprika’s van de vellen en doe samen met de tomaten bij het amandelmengsel. Breng op smaak met citroensap en olijfolie (gebruik zoveel als jij lekker vindt) en indien nodig een beetje zout en peper.