
Tomaatbloem met spinazie en gedroogde vijgen
4 pers.
ca. 10 min
Italiaans
Ingrediënten
200 g spinazie
8 gedroogde vijgen, in stukjes
1 bol buffel mozzarella (PLUS Moment)
8 plakken Puur van Smaak serranoham reserva
4 Romatomaten
3 el verse groene pesto
12 blaadjes verse munt (biologisch)
50 g pittenmix culinair
Bereidingswijze
Meng de spinazie en vijgen met 3 el pesto. Verdeel over 4 borden. Snijd de mozzarella in stukjes en de ham in reepjes. Verdeel over de salade. Snijd de tomaat door de helft. Verdeel de helft van de tomaat vanuit het midden in 6 delen, maar snijd hierbij niet te diep (1 centimeter ongeveer). Snijd hierna de 6 delen in de vorm van een blaadje. Snijd voorzichtig tussen huid en het vruchtvlees om de 2 lagen los van elkaar te krijgen. Vouw de buitenste blaadjes naar buiten. Plaats op de borden naast de salade. Strooi de munt en de pittenmix erover. Lekker met Korenlanders brood!
Variatietip!
Liever zonder vlees? Vervang de ham door een avocado in reepjes. Liever vis? Vervang de ham door garnalen.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
430 kcal
Vetten
24 gram
Koolhydraten
29 gram
Eiwitten
20 gram
Meer recepten in de categorie