
Tomaten-bietensalade met komijnekaas
Bijgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Hollands
Ingrediënten
4 sneden (oud) brood
5 el olijfolie
½ tl rozemarijn
½ tl tijm
1 el Zaanse mosterd
4 el wittewijnazijn
1 tl gedroogde dragon
1 schaal gele trostomaatjes (250 gr), gehalveerd
1 schaal rode trostomaatjes (250 gr), gehalveerd
1 pak rode biet (500 gr, Biologisch PLUS), in grove stukken
200 gr komijnekaas, in blokjes
1 appel, in dunne plakjes
1 zak luxe veldsla (85 gr)
Bereidingswijze
Snijd het brood in stukjes. Verwarm 1 el olie in een koekenpan en bak het brood in ca. 6 min. krokant met de tijm en rozemarijn.
Klop ondertussen de mosterd, azijn en dragon met een garde. Voeg al roerend de rest van de olie toe en breng evt. op smaak met peper en zout.
Meng de tomaten, biet, kaas en appel samen met de dressing in een kom. Schep de veldsla en croutons erdoor en serveer op een grote schaal.
Meer recepten in de categorie