
Tomaten-groentesoep van GIJS
4 pers.
ca. 33 min
Hollands
Ingrediënten
1½ el milde olijfolie
250 g roerbakgroenten Italiaans (250 g)
400 g cannelinibonen
1 zak romige tomatensoep (570 ml, GIJS)
½ stokbrood, in 8 schuine sneetjes
100 g boerenkaas (GIJS), geraspt
Bereidingswijze
Verhit een soeppan met de olie. Voeg de groenten toe en bak 3 min. Voeg de bonen, tomatensoep en 500 ml water toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 15 min. koken.
Zet de ovengrill aan of zet de oventemperatuur zo hoog mogelijk als je geen grill hebt. Snij het brood in schuine plakken en verdeel de kaas erover. Leg de sneetjes brood op een bakplaat en zet kort in de oven zodat de kaas smelt. Serveer de broodjes in de soep.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
380 kcal
Vetten
20 gram
Koolhydraten
31 gram
Eiwitten
15 gram