1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tomaten-kokossoep met kip, rijst en koriander

Tomaten-kokossoep met kip, rijst en koriander

Tomaten-kokossoep met kip, rijst en koriander product foto
  • Ingredienten:

  • 125 g Fairtrade pandanrijst
  • 2 el wokolie
  • 1 zak Thaise roerbakgroenten (400 g)
  • 2 blikken gepelde tomaten (à 400 g)
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 schaal kipfiletblokjes (300 g)
  • 200 ml kokosmelk
  • ½ bakje koriander (à 20 g), grof gehakt
  • EXTRA staafmixer
Bereiden
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de wokolie in een soeppan. Bak de roerbakgroenten 3 minuten.
Pureer met de staafmixer de gepelde tomaten met de knoflook. Schenk de tomatenpuree met de bouillon bij de groenten.
Voeg de kip toe en kook in 4 minuten gaar.
Schep de rijst bij de soep. Schenk de kokosmelk erin.
Schep de soep in 4 kommen en bestrooi met de koriander.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 24 g
  • koolhydraten
  • 36 g
  • vet
  • 19 g
  • Kcal
  • 420
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie