Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tomaten-kokossoep met kip, rijst en koriander

Tomaten-kokossoep met kip, rijst en koriander

Ingrediënten

  • 125g pandanrijst (Fairtrade)
  • 2 el wokolie
  • 1 zak Thaise roerbakgroenten (400 g)
  • 2 blikken gepelde tomaten (à 400 g)
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 schaal kipfiletblokjes (300 g)
  • 200 ml kokosmelk (Fairtrade)
  • ½ bakje koriander (à 20 g), grof gehakt
  • EXTRA staafmixer
Tomaten-kokossoep met kip, rijst en koriander product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de wokolie in een soeppan. Bak de roerbakgroenten 3 minuten.
  2. Pureer met de staafmixer de gepelde tomaten met de knoflook. Schenk de tomatenpuree met de bouillon bij de groenten.
  3. Voeg de kip toe en kook in 4 minuten gaar.
  4. Schep de rijst bij de soep. Schenk de kokosmelk erin.
  5. Schep de soep in 4 kommen en bestrooi met de koriander.

    Voedingswaarde

  • Kcal 420
  • Eiwit 24 g
  • Koolhydraten 36 g
  • Vet 19 g