
Tomaten-kokossoep met kip, rijst en koriander
4 pers.
ca. 20 min
Aziatisch
Ingrediënten
125g pandanrijst (Fairtrade)
2 el wokolie
1 zak Thaise roerbakgroenten (400 g)
2 blikken gepelde tomaten (à 400 g)
2 teentjes knoflook
500 ml groentebouillon
1 schaal kipfiletblokjes (300 g)
200 ml kokosmelk (Fairtrade)
½ bakje koriander (à 20 g), grof gehakt
EXTRA staafmixer
Bereidingswijze
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de wokolie in een soeppan. Bak de roerbakgroenten 3 minuten.
Pureer met de staafmixer de gepelde tomaten met de knoflook. Schenk de tomatenpuree met de bouillon bij de groenten.
Voeg de kip toe en kook in 4 minuten gaar.
Schep de rijst bij de soep. Schenk de kokosmelk erin.
Schep de soep in 4 kommen en bestrooi met de koriander.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
420 kcal
Vetten
19 gram
Koolhydraten
36 gram
Eiwitten
24 gram