
Tomaten met feta en oregano uit de oven
Voorgerecht
4 pers.
ca. 10 min
Grieks
Ingrediënten
80 milliliter olijfolie
5 vleestomaten
1 theelepel peper
1 snufje zout
200 gram feta
1.5 eetlepels gedroogde oregano
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een (liefst vierkante) ovenschaal in met olijfolie.
2. Snijd de vleestomaten in wat dikkere plakken van circa 7mm. Leg de tomaten zo in de schaal dat ze elkaar licht overlappen.
3. Bestrooi met peper en eventueel zout naar smaaksmaak; feta is van is van zichzelf al vrij zout, houd daar rekening mee.
4. Brokkel de feta over de tomaten en giet hier de rest van de olijfolie overheen.
5. Verdeel de oregano over het gerecht en zet de schaal circa 35 minuten in de voorverwarmde oven tot de feta mooi lichtbruin is en een beetje gesmolten.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
330 kcal
Vetten
31 gram
Koolhydraten
4 gram
Vezels
2 gram
Eiwitten
8 gram
Zout
1 gram
Meer recepten in de categorie