
Tomaten op olie
Voorgerecht
3 pers.
ca. 15 min
Mediterraans
Ingrediënten
1 kilogram tomaat (in kwarten)
1 bosje salie (alleen de blaadjes)
500 milliliter milde olijfolie
0.5 citroenen (rasp en sap)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 100ºC.
2. Leg de stukken tomaat op de bakplaat en bestrooi met zout. Leg de salieblaadjes ertussen. Besprenkel met wat olijfolie en schuif in het midden van de oven.
3. Laat de deur met een pollepel ertussen op een kier staan en droog de tomaten in circa 2 uur.
4. Laat afkoelen en meng met de citroenrasp en het citroensap.
5. Schep in brandschone afsluitbare glazen potten en schenk de olijfolie erover tot de tomaten onder staan.
6. Bewaar de potten luchtdicht in de koelkast. De inhoud blijft in de koelkast maximaal 1 week goed.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
1580 kcal
Vetten
170 gram
Waarvan verzadigd vet
24 gram
Koolhydraten
11 gram
Eiwitten
2 gram
Meer recepten in de categorie