
Tomaten-orzo met burrata
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Mediterraans
Ingrediënten
30 gram boter
2 rode uien (gesnipperd)
275 gram orzo
1 teentje knoflook (fijngesneden)
2 eetlepels tomatenpuree
2 eetlepels tijmblaadjes (vers)
1 blikje cherrytomaatjes (à 400 g)
500 milliliter groentebouillon
2 bollen burrata
2 eetlepels kappertjes
Bereidingswijze
1. Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg de orzo toe en bak 2 min. mee. Voeg de knoflook, tomatenpuree en ¾ van de tijm toe en bak 3 min. mee.
2. Voeg de tomaatjes en bouillon toe. Breng aan de kook en laat 8-10 min. zachtjes garen. Roer regelmatig.
3. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel over diepe borden, leg op elk bord ½ bol burrata, verdeel de kappertjes erover en bestrooi met de rest van de tijm.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
567 kcal
Vetten
27 gram
Waarvan verzadigd vet
16 gram
Koolhydraten
61 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
17 gram
Zout
2 gram
Meer recepten in de categorie