
Tomaten-paprikagazpacho met feta-olijvencrumble
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 35 min
30.35 voor 4 pers.
Ingrediënten
4 stuks Puntpaprika
1 stuk Rode ui
500 gram Trostomaten
3 tenen Knoflook
2 stuks Ciabatta mini
30 gram Pijnboompitten
1 stuk Perssinaasappel
100 gram Feta
1 bosje Peterselie
3 eetlepel Kalamata olijven
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder de uiteindes van de paprika en de schil van de rode ui. Snijd de paprika’s, rode ui en trostomaten in grove stukken. Plet de tenen knoflook met de zijkant van een koksmes en laat de schil zitten.
2. Verdeel de tomaten, paprika’s, ui en knoflook over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie, zout en peper, en rooster 25 minuten in de voorverwarmde oven.
3. Snijd de mini ciabatta’s in kleine dobbelsteentjes en verdeel over een bakplaat of ovenschaal. Meng met een scheut olijfolie, zout en peper, en rooster de laatste 10 minuten mee in de oven.
4. Verwarm een koekenpan op laag vuur en rooster de pijnboompitjes goudbruin. Pas op dat ze niet verbranden. Rasp ondertussen de oranje schil van de sinaasappel en pers het sap uit. Verbrokkel de feta, hak de peterselie fijn en de olijven grof.
5. Meng de croutons met de feta, peterselie, olijven en pijnboompitten. Verwijder de schil van de knoflooktenen. Doe de paprika, ui, tomaten, knoflook en eventueel aanhangend vocht samen met de sinaasappelrasp en -sap in een keukenmachine of blender. Hak fijn tot een gladde soep. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.
6. Schenk de soep in vier borden en top met de feta-olijfcrumble.
Meer recepten in de categorie