
Tomaten-wortelsoep
6 pers.
ca. 40 min
Hollands
Ingrediënten
1 PLUS FeestMoment Verspakket tomaatwortelsoep
6 el olijfolie traditioneel
30 g oude kaas, geraspt
Bereidingswijze
Voorbereiden
1. Verwarm de oven voor op 190 °C.
2. Maak de groenten schoon. Pel de ui en snipper hem fijn. Snijd een teentje knoflook in plakjes. Schil de peen en snijd samen met de grote tomaten in blokjes. Hak de peterselie fijn.
3. Meng in een kom 1 el olie met de plakjes knoflook, zout en peper. Verdeel de cherrytomaatjes met de snijkant naar boven over een bakplaat bekleed met bakpapier en bestrijk ze met de knoflookolie. Rooster de tomaatjes ca. 8 min. in de oven.
4. Verhit ondertussen 1 el olie in een soeppan en fruit hierin de ui 5 min. Voeg de tomatenpuree toe en fruit deze 1 min. mee. Voeg de blokjes tomaat, wortel, het laurierblad, de bouillonblokjes en 750 ml water toe en breng aan de kook. Kook de soep afgedekt 15 min. op laag vuur tot de wortel gaar is. Neem het laurierblad uit de soep en pureer met de staafmixer. Laat alles afkoelen en bewaar de soep en tomaatjes apart (maximaal 2 dagen afgedekt in de koelkast).
Bereiden
1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Verwarm de soep in een pan. Roer regelmatig.
3. Maak ondertussen de peterseliepesto. Hak 1 teentje knoflook en de peterselie grof. Doe in een hoge maatbeker met de rest van de olie en de kaas en pureer tot pesto. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Is de pesto te dik, verdun hem dan met wat extra olie.
4. Verwarm de tomaatjes 5 min. in de oven.
5. Verdeel de soep en de tomaatjes over diepe borden en maak een swirl van de pesto in de soep.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
250 kcal
Vetten
21 gram
Koolhydraten
10 gram
Eiwitten
3 gram