

Tomatenkaasfondue
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
8.83 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Uien
2 tenen Knoflook
500 gram Trostomaten
25 gram Roomboter
25 gram Tarwebloem
500 gram PLUS Goudse geraspte kaas oud 48+
50 ml PLUS Huiswijn Wit
2 stuks Stokbrood
Bereidingswijze
1. Ook nodig: staafmixer
2. Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en snijd de tomaat in stukken en verwijder de pitjes. Verhit de olie in een hoge pan en voeg de uien, knoflook en tomaten toe, laat 30 minuten sudderen en pureer dan glad.
3. Verwarm de boter in een kaasfondue pan en voeg de bloem toe. Roer door en laat 2 minuten garen. Voeg al roerend de witte wijn toe en dan het tomatenmengsel. Breng aan de kook zodat er een gebonden saus ontstaat.
4. Voeg dan beetje bij de geraspte kaas toe en blijf doorroeren tot dit in de saus is opgenomen.
5. Serveer met stokbrood.
6. Tip: wil je geen witte wijn gebruiken, gebruik dan wat groentebouillon.
Meer recepten in de categorie