

Tomatenrisotto met zeevruchten
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 45 min
Italiaans
7.30 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Gele uien
2 tenen Knoflook
250 gram Risottorijst
100 ml Droge witte wijn
750 ml Groentebouillon
7 takjes Peterselie
400 gram Tomatenblokjes in blik
300 gram Fruits de mer
2 theelepel Citroenrasp
Bereidingswijze
1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verwarm een hapjespan met een scheut olijfolie op laag vuur en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg na 5 minuten de risottorijst toe en bak een paar minuten mee terwijl je constant roert.
2. Blus de rijst af met de witte wijn en roer tot de wijn volledig is opgenomen. Giet ongeveer 200 ml bouillon bij de rijst en roer wederom tot het vocht volledig is opgenomen. Ga zo door tot de bouillon op is.
3. Hak de peterselie fijn. Voeg de tomatenblokjes toe en roer tot de risotto gaar is. Is de risotto na 5 minuten nog niet gaar? Voeg dan eventueel extra bouillon of water toe.
4. Proef de risotto en breng op smaak met zwarte peper en citroenrasp. Schep de zeevruchten door de risotto en verdeel over 4 borden. Garneer met de peterselie.
Meer recepten in de categorie