Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tomatenrisotto met zeevruchten

Tomatenrisotto met zeevruchten

Ingrediënten

  • 1 stuk Gele uien
  • 2 tenen Knoflook
  • 250 gram Risottorijst
  • 100 ml Droge witte wijn
  • 750 ml Groentebouillon
  • 7 takjes Peterselie
  • 400 gram Tomatenblokjes in blik
  • 300 gram Fruits de mer, ontdooid
  • 2 theelepel Citroenrasp
Tomatenrisotto met zeevruchten product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 45 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verwarm een hapjespan met een scheut olijfolie op laag vuur en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg na 5 minuten de risottorijst toe en bak een paar minuten mee terwijl je constant roert.
  2. 2. Blus de rijst af met de witte wijn en roer tot de wijn volledig is opgenomen. Giet ongeveer 200 ml bouillon bij de rijst en roer wederom tot het vocht volledig is opgenomen. Ga zo door tot de bouillon op is.
  3. 3. Hak de peterselie fijn. Voeg de tomatenblokjes toe en roer tot de risotto gaar is. Is de risotto na 5 minuten nog niet gaar? Voeg dan eventueel extra bouillon of water toe.
  4. 4. Proef de risotto en breng op smaak met zwarte peper en citroenrasp. Schep de zeevruchten door de risotto en verdeel over 4 borden. Garneer met de peterselie.

    Voedingswaarde

  • Kcal 157
  • Eiwit 9 g
  • Koolhydraten 21 g
  • waarvan suikers 4
  • Vet 2 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 0
  • Vezels 1