

Tomatenrisotto
4 pers.
ca. 30 min
9.22 voor 4 pers.
Ingrediënten
250 gram Plus cherrytomaten
2 stuks Courgette
1 stuk Paprika
2 eetlepel Olijfolie
1 stuk Uien
300 gram Risotto
1 stuk Bouillonblokjes groenten
400 ml Passata
60 gram Parmigiano
1 eetlepel Roomboter
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de cherrytomaten, snij de courgettes in halve maantjes en snij de paprika in blokjes. Meng met 1 el olijfolie en bak 20 minuten af.
2. Snipper intussen de ui en breng 300 ml water aan de kook. Verhit de overige el olijfolie in een koekenpan en fruit de ui aan. Voeg de risottorijst toe en bak kort mee tot de rijstkorrel glazig is. Voeg dan het bouillonblokje en een beetje kokend water toe en roer door zodat het bouillonblokje kan oplossen.
3. Voeg dan om en om al roerend de passata en het hete water toe. Zorg dat tussendoor al het vocht is opgenomen voordat je weer wat toevoegt. Risotto heeft ongeveer 20 minuten nodig om gaar te worden.
4. Voeg als de risotto gaar is de geroosterde groenten en de Parmezaanse kaas toe, breng op smaak met peper en zout. Voeg als laatste de boter toe en roer door tot dit gesmolten is. Serveer daarna direct op.
Meer recepten in de categorie