
Tomatensoep met bleekselderij en tortellini
Lunch
15 pers.
ca. 45 min
Europees
Ingrediënten
150 milliliter olijfolie
500 gram pancetta
5 uien (in stukken)
8 teentjes knoflook (gepeld)
2 winterwortels (geschrapt, in stukken)
8 stengels bleekselderij (in stukken)
3 rode pepers (in stukken, zonder zaadjes)
3200 gram tomatenblokjes (blik)
1 liter vleesbouillon
8 takjes tijm
8 takjes rozemarijn
5 laurierblaadjes
1 kilogram (spinazie)tortellini
5 eetlepels balsamicoazijn
1 bosje basilicum (gehakt)
200 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
Bereidingswijze
1. Verhit de helft van de olie in de soeppan en bak hierin de pancetta krokant. Schep uit de pan en houd apart.
2. Voeg de rest van de olie toe aan het bakvet en fruit hierin de ui en de knoflook 4-5 minuten.
3. Voeg de wortel, de bleekselderij en de rode peper toe en bak 2-3 minuten mee.
4. Roer de tomaten met sap en de bouillon erdoor en breng aan de kook.
5. Bind de tijm, de rozemarijn en de laurierblaadjes met keukengaren in een bosje bij elkaar en hang in de soep.
6. Kook de soep zachtjes circa 25 minuten. Verwijder de kruiden en pureer de soep met een staafmixer.
7. Kook de tortellini 8-10 minuten zachtjes in de soep. Schep de pancetta en balsamicoazijn erdoor en breng verder op smaak met zout en peper.
8. Bestrooi de soep voor het serveren met de basilicum en Parmezaanse kaas.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
640 kcal
Vetten
37 gram
Waarvan verzadigd vet
14 gram
Koolhydraten
52 gram
Eiwitten
23 gram
Meer recepten in de categorie