
Tomatensoep met pittige tosti’s
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
23.52 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Verspakket tomatensoep
75 gram Spinazie
250 gram Mozzarella
8 sneetjes Maisbrood
6 eetlepel Spicy mayo
3 Plakjes Jong belegen kaas
4 theelepel Groene pesto
Bereidingswijze
1. Schrap de wortel en snijd de wortel en tomaten in kleine stukjes. Snijd de ui in dunne ringen, hak de knoflook fijn en pluk de tijmtakjes. Verwarm een soeppan met een scheut olijfolie op laag vuur en fruit hierin de ui. Voeg na een paar minuten de knoflook en tomatenpuree toe en bak nog een minuut mee. Voeg nu ook de wortel, peper en zout toe, en bak nog vijf minuten terwijl je regelmatig roert.
2. Voeg de tomatenblokjes samen met de tijm en 750 ml water toe. Breng aan de kook. Voeg de bouillonblokjes toe en laat 10-15 minuten koken tot de wortel zacht en gaar is.
3. Verwarm ondertussen een tosti-ijzer of twee grote koekenpannen met een scheutje olijfolie. Snijd de spinazie in grove stukken en de mozzarella in plakjes. Besmeer vier sneetjes brood met de spicy mayonaise en beleg met de jong belegen kaas, spinazie en mozzarella. Breng op smaak met peper en zout en top met de resterende boterhammen. Bak de tosti’s in het tosti-ijzer of de pan tot de kaas gesmolten is en het brood krokant.
4. Pureer de tomaten en wortel met een staafmixer tot een gladde soep. Proef en breng eventueel extra op smaak met peper en zout. Verdeel over vier kommen en garneer met de pesto. Serveer samen met de tosti’s.
Meer recepten in de categorie