
Tomatensoep met quesadilla’s
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
39.89 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Verspakket tomatensoep
100 gram Spinazie
6 eetlepel Spicy mayonaise of burgersaus
4 stuks Grote tortilla's
6 stuks Jong belegen kaasplakken
2 stuks Avocado
1 Teen Knoflook
1 bosje Basilicum
2 theelepel Limoensap
4 eetlepel Zure room
Bereidingswijze
1. Let op: voor dit recept heb je een staafmixer nodig.
2. Schrap de wortel uit het verspakket en snijd de wortel en tomaten in kleine stukjes. Snijd de ui in dunne ringen, hak de knoflook fijn en pluk de tijmtakjes. Verwarm een soeppan met een scheut olijfolie op laag vuur en fruit hierin de ui. Voeg na een paar minuten de knoflook en tomatenpuree toe en bak nog een minuut mee. Voeg nu ook de wortel, peper en zout toe, en bak nog vijf minuten terwijl je regelmatig roert.
3. Voeg de tomatenblokjes samen met de tijm en 750 ml water toe. Breng aan de kook. Voeg de bouillonblokjes toe en laat 10-15 minuten koken tot de wortel zacht en gaar is.
4. Verwarm ondertussen een grote koekenpan op middelhoog vuur. Snijd de spinazie in grove stukken. Besmeer twee tortilla’s met de spicy mayonaise en beleg met de jong belegen kaas en spinazie. Breng op smaak met peper en zout en top met de resterende tortilla’s.
5. Bak de quesadilla’s in de pan tot de kaas gesmolten is. Draai halverwege de quesadilla’s om en bak ook aan de andere kant.
6. Maak ondertussen guacamole door het vruchtvlees van de avocado’s met een vork te prakken. Rasp de knoflook boven de avocado. Snijd de basilicumblaadjes fijn en meng samen met het limoensap, 2 eetlepels extra vierge olijfolie, peper en zout door de avocado.
7. Pureer de tomaten en wortel met een staafmixer tot een gladde soep. Proef en breng eventueel extra op smaak met peper en zout. Snijd de quesadilla’s in partjes. Verdeel de soep over vier kommen en garneer met de zure room. Serveer samen met de quesadilla’s en guacamole.
Meer recepten in de categorie