
Tomatenspaghetti met kip en rucolapesto
4 pers.
ca. 30 min
Italiaans
Ingrediënten
6 el olijfolie
1 bakje kipfiletblokjes (375 g)
1 courgette, in blokjes van 1 cm
2 tenen knoflook, fijngeperst
2 blikken tomatenblokjes (à 400 g)
300 g spaghetti
1 bakje verse pesto (100 g)
1 zak rucola (75 g)
4 el Parmezaanse kaas, geraspt
Extra staafmixer
Bereidingswijze
1. Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan. Bestrooi de kip met zout en peper en bak in 5 minuten rondom goudbruin en gaar.
2. Schep de kip uit de pan op een bord. Voeg 1 eetlepel olie toe aan het bakvet en bak de courgetteblokjes en knoflook 5 minuten. Roer er vervolgens de tomatenblokjes door. Laat de saus 15 minuten zachtjes koken.
3. Kook de pasta beetgaar in ruim water met wat zout. Giet af en bewaar een klein beetje kookvocht. Schep de spaghetti en kipblokjes door de tomatensaus en voeg een klein scheutje van het kookvocht toe.
4. Schep de pesto in een maatbeker, voeg 2 handjes grof gehakte rucola toe en de resterende 3 eetlepels olie. Pureer met de staafmixer tot een fijne puree. Breng op smaak met peper.
5. Verdeel de spaghetti over 4 diepe borden, schep er de rucolapesto over bestrooi met Parmezaanse kaas.
Tip: Bestrooi het gerecht met de resterende rucola.
Variatietip!
Snijd voor een verse tomatensaus 500 gram verse tomaten in blokjes. Fruit de knoflook en courgetteblokjes in 1 eetlepel olie. Voeg na een paar minuten de tomatenblokjes toe, leg een deksel op de pan en stoof circa 15 minuten. Bak de kipblokjes apart aan en voeg ze toe aan de saus als deze de gewenste dikte heeft.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
835 kcal
Vetten
44 gram
Koolhydraten
66 gram
Eiwitten
41 gram