
Tomatentaart
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
1 rol roomboter bladerdeeg
1 zakje snoepgoed tomatenmix (250 g)
½ schaal cocktailtomaten (à 500 g)
100 g geitenkaas, plakken
1 bakje rode zoete trostomaatjes (200 g, PLUS Smaakselectie)
1 el gedroogde oregano
2 el balsamico glaze (Ponti, flesje 250 g)
1 el olijfolie
Benodigdheden: deegroller
Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 190 °C. Vouw het bladerdeeg dubbel en rol het uit met de deegroller tot een ronde lap van ca. 28 cm. Leg het op een met bakpapier beklede bakplaat en prik gaatjes in het deeg met een vork.
2 Halveer de tomatenmix. Snijd de cocktailtomaten in parten. Verdeel de geitenkaas over het bladerdeeg maar laat 3 cm rondom vrij. Leg de tomaten op de kaas, zo veel mogelijk met de snijkant naar boven. Verdeel de trostomaatjes er in kleine trosjes over. Bestrooi met de oregano, peper en een beetje zout. Besprenkel heel licht met balsamico glaze en olijfolie. Vouw de randen naar binnen. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar en goudbruin.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
535 kcal
Vetten
39 gram
Koolhydraten
32 gram
Eiwitten
12 gram