Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tomatentaart

Tomatentaart

Ingrediënten

  • 1 rol roomboter bladerdeeg
  • 1 zakje snoepgoed tomatenmix (250 g)
  • ½ schaal cocktailtomaten (à 500 g)
  • 100 g geitenkaas, plakken
  • 1 bakje rode zoete trostomaatjes (200 g, PLUS Smaakselectie)
  • 1 el gedroogde oregano
  • 2 el balsamico glaze (Ponti, flesje 250 g)
  • 1 el olijfolie
  • Benodigdheden: deegroller
Tomatentaart product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1 Verwarm de oven voor op 190 °C. Vouw het bladerdeeg dubbel en rol het uit met de deegroller tot een ronde lap van ca. 28 cm. Leg het op een met bakpapier beklede bakplaat en prik gaatjes in het deeg met een vork.
  2. 2 Halveer de tomatenmix. Snijd de cocktailtomaten in parten. Verdeel de geitenkaas over het bladerdeeg maar laat 3 cm rondom vrij. Leg de tomaten op de kaas, zo veel mogelijk met de snijkant naar boven. Verdeel de trostomaatjes er in kleine trosjes over. Bestrooi met de oregano, peper en een beetje zout. Besprenkel heel licht met balsamico glaze en olijfolie. Vouw de randen naar binnen. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar en goudbruin.

    Voedingswaarde

  • Kcal 535
  • Eiwit 12 g
  • Koolhydraten 32 g
  • Vet 39 g