
Tompouce d’amour
Voorgerecht
2 pers.
ca. 45 Min
Ingrediënten
1 tl boter
0,5 sjalot (fijngesnipperd)
1 mespunt saffraan
100 ml droge witte wijn
50 ml visbouillon
50 ml kookroom
4 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
0,5 ei (losgeklopt)
100 gram warm gerookte zalmmoot naturel
0,25 courgette (in dunne plakken geschaafd en kort gegrild)
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Knip of snijd elk plakje bladerdeeg bij tot een groot hart. Leg de harten op de bakplaat, bestrijk ze met ei en bak in de oven in circa 20 minuten goudbruin en knapperig.
Verwarm de (warm)gerookte zalm in een koekenpan met deksel en trek het zalmvlees los.
Verwarm de saffraansaus op een lage stand en pureer eventueel schuimig met een staafmixer.
Leg een bladerdeeghart op elk (voorverwarmd) bord en verdeel stukjes zalm erover. Drapeer hierop losjes een paar plakken courgette. Leg de andere bladerdeegharten erop en giet een straaltje saffraansaus rondom de tompouces.
Wijntip
Bij dit recept past Green Grüner Veltliner of Jean Sablenay Sauvignon Blanc