
Tonijnpasta
Hoofdgerecht
1 pers.
ca. 20 min
Mediterraans
Ingrediënten
75 gram groene tagliatelle
1 tonijnfilet
0.5 bakjes Boursin mini's
1 bosuitje (in ringetjes)
1 eetlepel olijfolie
1 klontje boter
0 peper
0 zout
Bereidingswijze
1. Haal 's morgens de tonijnfilet uit de vriezer en laat ontdooien in de koelkast
2. Kook water voor de pasta en kook de pasta gaar zoals staat omschreven op de verpakking
3. Verwarm ondertussen de olijfolie in een koekenpan en laat het bosuitje op laag vuur zacht worden
4. Zet een andere koekenpan op het vuur en smelt hierin het klontje boter
5. Bak de tonijnsteak als een biefstuk, dus 3 tot 4 minuten aan elke kant
6. Haal de tonijnsteak van het vuur, leg deze op een snijplank en laat de vis even rusten
7. Giet ondertussen de pasta af en voeg toe aan de bosuitjes
8. Roer de Boursin mini's erdoor en breng op smaak met zout en peper
9. Schep de pasta op een bord
10. Snijd de tonijn in stukjes en verdeel de vis over de pasta. Serveer direct
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
795 kcal
Vetten
48 gram
Koolhydraten
58 gram
Eiwitten
32 gram
Meer recepten in de categorie